Україна та Азербайджан підписали низку важливих угод

Поділитися:

У Києві президенти України Володимир Зеленський та Азербайджану Ільхам Алієв підписали Спільну декларацію про поглиблення стратегічного партнерства. Також урядами двох держав було укладено ще низку двосторонніх угод.

У Спільній декларації, як повідомляють у прес-службі Банкової, визначено готовність двох сторін до поглиблення стратегічного партнерства за допомогою реалізації кількох проектів у тих сферах, які становлять інтерес обох сторін угоди, а також домовленості щодо забезпечення миру та стабільності у Чорноморсько-Каспійському регіоні та за її межами.

Президент України коментує декларацію, що свідчить про єдність та близькість поглядів двох держав за багатьма напрямками та викликами, як регіонально, так і глобально.

Уточнюється, що в угоді закріплені такі положення: взаємна підтримка суверенітету та цілісності обох країн, взаємна співпраця політико-безпечної, торговельно-економічної, паливно-енергетичної, військово-технічної, інфраструктурної, транспортної, авіабудівної, агропромислової, культурно-гуманітарної та інших галузей.

Прописані у декларації ще плани щодо посилення партнерства в оборонній промисловості, а також щодо поглиблення взаємної підтримки регіональних та міжнародних організацій (ОБСЄ, ООН, Рада Європи).

Крім того, на Банковій також повідомляють про низку укладених договорів міністерств двох держав.

Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук підписала з міністром енергетики Азербайджану міжурядову Угоду щодо співробітництва у сфері безпеки харчових продуктів. Вона ж підписала Меморандум і з міністром економіки Азербайджану, яким передбачається порозуміння між міністерствами країн з питань екстреної взаємодії у двосторонній торгівлі.

Роман Лещенко, Міністр аграрної політики та продовольства України, підписав із азербайджанським колегою Меморандум про взаєморозуміння у співпраці в аграрній сфері.

Меморандум про взаєморозуміння з міністром економіки Азербайджану також підписали глава Нафтогазу Юрій Вітренко та виконувач обов’язків голови Держгеокадастру України про співпрацю з геодезії, картографії та кадастру (земельні відносини).

Раніше ми писали про плани президента Азербайджанської Республіки нанести робочий візит до України для зустрічі та ділових переговорів із українським президентом.

Також ми повідомляли, що Володимир Зеленський провів переговори з Джастіном Трюдо.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу