Україна подала дев’ятий позов до ЄСПЛ проти Росії

Поділитися:

Згідно із заявою заступника міністра юстиції України, днями наша країна знову звернулася до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і подала новий позов проти країни-агресора.

Відомо, що позов стосується адміністративної практики Росії щодо усунення опонентів. Так, Російська Федерація проводить ряд операцій по ліквідації своїх опонентів не тільки всередині країни, але і за її межами.

Слід зазначити, що про міждержавну заяву проти Російської Федерації була подана 19 лютого. Крім того, позов проти Росії став уже дев’ятим з української сторони.

Нагадаємо, що Стокгольмський арбітраж відмовив Ігорю Коломойському в позові до України на 6 млрд доларів. У числі міноритаріїв «Укрнафти» бізнесмен вимагав від Києва компенсацій за невиконання рішень судів та обмеження на продаж залишків газу. Стокгольм визнав, що справа знаходиться не в його юрисдикції.

Раніше повідомлялося, що в 2020 році Україна була визнана порушницею прав людини. Згідно зі статистикою, з 86 справ, які розглядалися в Європейському суді з прав людини проти нашої країни, в 82 випадках (переважна більшість) судді констатували, хоча и один факт порушення міжнародної Конвенції про права людини. Також в Україні погано і з основними свободами громадян.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу