Україна оцінила візит Блінкена

Поділитися:

Стали відомі підсумки довгоочікуваного візиту державного секретаря США Ентоні Блінкена, який офіційно завершив свою поїздку до Києва в четвер, 6 травня. Відповідну заяву опублікували американська й українська сторони.

В рамках своєї поїздки в Україну чиновник зустрівся з головними державними особами України, серед яких: глава МЗС України, голови фракцій, президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр України.

Напередодні зустрічей сам Блінкен написав в своєму Twitter про те, що його візит в Україну – це важлива подія в контексті підтримки американсько-українських відносин.

Повідомляється, що потім українські державні особи обговорювали з Блінкеном питання агресії Росії на українських кордонах, суверенітет України, а також наміри США підтримувати країну в цих питаннях.

Також Державний департамент США офіційно підтримав у відповідній заяві Україну в її євроатлантичних прагненнях і побудові демократичного майбутнього на полях держави.

Раніше державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен розповів, про що йшла мова на зустрічі з керівниками фракцій Верховної Ради з його участю.

Як зазначив американський чиновник в соцмережах, темою стала необхідність прийняття законодавства, яке має вирішальне зачення для порядку денного реформ в країні.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ