Україна, Грузія і Молдова підписали меморандум – подробиці

Поділитися:

Україна, Грузія і Молдова підписали меморандум про створення «асоційованого тріо» для інтеграції з Євросоюзом. Ініціатором виступив Київ, повідомляє глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що Україна, Грузія та Молдова мають особливий статус асоційованих партнерів у відносинах з ЄС.

Документ підписали глави МЗС Грузії, України і Молдавії. Меморандум включає три основних елементи: структурування консультацій з європейської інтеграції між міністерствами закордонних справ, спільні дипломатичні ініціативи в діалозі з інституціями ЄС та країнами-членами і координацію позицій у рамках формату Східного партнерства. Новий формат також включатиме питання безпеки та стабільності в регіоні.

«Сьогодні ми об’єднуємо зусилля на нашому шляху європейської інтеграції в цьому новому форматі, встановленому в Києві», – зазначив Кулеба, підкресливши, що «тріо» говорить про те, що для трьох країн «немає альтернативи європейської інтеграції».

Його грузинський колега Давид Залкаліані додав, що сторони планують «розширити політичний діалог для інтеграції в ЄС», а глава МЗС Молдавії Ауреліу Чокой зазначив, що меморандум буде сприяти всім трьом країнам стати членами Євросоюзу в наступному десятилітті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу