«Укравтодор» оголосив рекордний за сумою тендер в більш ніж 12 млрд. грн

Поділитися:

У державній компанії «Укравтодор» оголосили тендер на рекордну суму розміром у понад 12,58 млрд доларів. Про це йдеться на офіційній сторінці компанії.

Повідомляється, що завдяки цим грошам компанія збирається реалізувати будівництво тридцяти колориметрів траси в напрямку Дніпро-Решетилівка.

Проте, ряд український експертів вкрай здивований таким рішенням з боку влади, адже добре будувати дороги тоді, коли інші соціальні сфери життя громадян знаходяться в повному порядку.

І тут можна згадати, як потреби ветеранів, так і все ще не закінчену війну на Сході України.

“У нас же” Президент доріг “, а не” Президент Ветеранів “або” Президент переселенців”, – заявив один з експертів.

Цікаво, що в своїй сукупності зазначена сума в шість разів перевищує річний дохід бюджету Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб і це незважаючи на те, що в країні зараз далеко не мирні часи.

Сам глава держави Володимир Зеленський нещодавно оцінив вартість одного кілометра доріг в 1 мільйон гривень, однак це не зовсім відповідає дійсності.

На даний момент в Україні ремонтується 6,5 тисячі кілометрів доріг, з яких 4 кілометри – це траси державного значення, а 2,5 кілометра – місцевого.

В Україні почалося велике будівництво доріг з березня місяця. За обіцянками уряду, в найближчі 3-5 років уряд планує побудувати інфраструктуру, яка буде об’єднувати всі великі міста країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу