У Варшаві збереться «Бухарестська дев’ятка»

Поділитися:

Президент Польщі Анджей Дуда ухвалив рішення про проведення саміту «Бухарестської дев’ятки». Зустріч відбудеться у п’ятницю, 25 лютого 2022 року, у Варшаві. Дуда вирішив зібрати президентів не одноосібно, насамперед він обговорив це питання з лідером Литви Гітанасом Науседою та румунським керівником Клаусом Йоханнісом.

Предметом обговорення стане ситуація, що склалася з Україною, а також будуть розглянуті питання забезпечення безпеки Центральної та Східної Європи.

Усі президенти дали свою згоду на відвідування переговорів. Тільки президент Чехії Мілош Земан приєднається до саміту за допомогою онлайн-зв’язку. Нагадуємо, що учасниками «Бухарестської дев’ятки» є Польща, Угорщина, Румунія, Болгарія, Чехія, Естонія, Латвія, Литва та Словаччина.

Нагадуємо, що представники Місії Міжнародного валютного фонду повідомили про рішення розпочати переговори з українською стороною щодо другого перегляду програми співпраці.

Раніше ми повідомляли, що ООН повністю підтримує суверенітет, політичну незалежність та територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ