У США визначились із послом в Україні

Поділитися:

За повідомленням представника прес-служби Білого Дому, попередньо новим послом в Україні, як і передбачалося, стане Бріджіт Брінк, яка займає нині посаду посла Словаччини.

Уточнюється, що Бріджіт і раніше розглядалася як посол США в Україні. Проте зараз вона все ще обіймає посаду посла Словаччини, ставши їм у 2019 році.

Крім цього, відомо, що до 2019 року Брінк була членом Ради національної безпеки, а також працювала у Сербії, Узбекистані та Грузії.

Політична кар’єра Брінк розпочалася після закінчення Лондонської школи економіки та політичних наук. Вона одразу прийшла працювати до державного департаменту США.

Є досвід роботи нового посла в Україні з конфліктними ситуаціями. На словацькому ресурсі відомства зазначається, що з 2015 по 2018 роки вона заміняла секретаря Управління у справах Європи та Азії, відповідаючи за регіональні конфлікти у Європі (Схід, Кавказ).

У той же час, доки українська влада перевіряє нового кандидата на посаду посла, Джо Байден не може офіційно оголосити її ім’я. У разі схвалення іноземного уряду – важлива і невід’ємна частина процедури на вибір послів. Тривати вона може від кількох днів до кількох тижнів.

Раніше ми також писали, що Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, перебуваючи з візитом в Україні, провів спільну прес-конференцію з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу