У США розповіли, як українські лобісти хочуть зупинити добудову «Північного потоку-2»

Поділитися:

У Конгресі Сполучених Штатів Америки згодні з введенням нових санкцій проти російського газопроводу “Північний потік-2”. У цьому американським членам Конгресу активно допомагають двоє українських державних службовців, які давно працюють в столиці США.

Про це в понеділок, 30 листопада, інформували джерела у Вашингтоні.

Як повідомляють джерела подробиці, російське судно “Академік Черський” прокладає труби  дном Балтики. Однак його спроектували на труби меншого діаметру. Тепер же виникла проблема переробити його під укладку труб більшого діаметра.

А нові санкції Конгресу США якраз і б’ють по підприємствах, які за договором з РФ займаються таким перероблюванням судна.

І ось якраз, за ​​відомостями джерел, двоє українських чиновників всіляко сприяють членам Конгресу ввести санкції проти підприємств, які готуються переробити “Академіка Черського” для трубоукладки. Їхні імена і посади називаються.

Це співробітник НАК “Нафтогаз” Вадима Гламаздін і працівник РНБО Олександр Харченко. За відомостями джерел, обидва держслужбовці 4 роки в столиці США намагаються перешкодити реалізації російського проекту.

Нагадаємо, Бундестаг не підтримав «Північний потік-2».

Також раніше ми написали про те, що німецький уряд побоюється нових санкцій від США з приводу російського газопроводу «Північний потік – 2».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ