У США поки що не знайшли людину на посаду посла в Україні

Поділитися:

Білий дім досі не назвав імені нового посла США в Україні. Джо Байден, як відомо, обіймає посаду президента вже практично рік, проте не поспішає приймати рішення щодо призначення американського представника в Україні.

При цьому він уже погодив кілька кандидатів у керівники американських дипломатичних місій, проте до посла в Україні він ставиться з обережністю.

Більше того, повідомляється, що українські законодавці на даний момент навіть не знають, хто розглядається Америкою. З іншого боку, така ситуація свідчить лише про одне: «правильну людину ще не знайдено».

Колишній американський посол в Україні Вільям Тейлор не може пояснити причини та дії Білого дому, оскільки вважає, що у США достатньо професіоналів, які здатні виконувати відповідні посаді посла завдання.

Сентатор-демократ Джин Шейхін у свою чергу закликає уряд США, якнайшвидше визначитися з цим питанням і призначити посла, щоб підтримувати Україну в критичний для неї момент, коли можлива ескалація з боку Російської Федерації.

Зазначається також, що найчастіше у колах американського уряду звучить ім’я кадрового дипломата Бріджіт Брінк як претендента на посаду. Наразі вона займає крісло посла у Словаччині. Тим часом, екс-посол Стівен Пайфер вважає, що тимчасово виконуюча обов’язки Крістіна Квін «чудово виконує свою роботу». Відтак, на думку Пайфера, вона має всі шанси обійняти цю посаду.

Нещодавно ми писали про те, що Сполучені Штати нададуть українській армії у 2022 році 300 мільйонів доларів військової допомоги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу