У США планують розвивати інфраструктуру

Поділитися:

Два трильйони доларів планує виділити на відновлення та розвиток інфраструктури президент Сполучених Штатів Джо Байден. Про це він заявив у ході виступу в Піттсбурзі, інформують журналісти “Першого Ділового“.

Це, вважає, дозволить створити найсильнішу, стійку та інноваційну економіку в світі та мільйони робочих місць із високими зарплатами. На модернізацію транспортної інфраструктури виділять 621 мільярд доларів, іще 400-та – на підтримку людей похилого віку.

Триста мільярдів підуть на підтримку промислового сектора, 213-ть – на ремонт і будівництво доступного житла. Нарешті, ще сто мільярдів доларів Вашингтон виділить на розвиток мереж широкосмугового Інтернету.

Окрім того, план Байдена передбачає запровадження нових енергетичних стандартів – щоб скоротити шкідливі викиди до нуля вже до 2035-го року. Два трильйони доларів виділятимуть протягом 8-ми років. А покриватимуть дефіцит упродовж 15-ти.

Передусім, за рахунок підвищення корпоративного податку – з 21-го до 28-ми відсотків. Зросте й податок для компаній на зарубіжні прибутки. В історії Сполучених Штатів це найбільша програма державних інвестицій за останні 60-т років. Байден пояснює: реалізація інфраструктурних проектів необхідна, щоб посилити конкурентоспроможність США перед Китаєм.

Нагадаємо, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що зменшення корупції та кращий бізнес-клімат дозволить прискорити процес приєднання України до ЄС та Євроатлантичного союзу.

Також ми писали, що у Сполучених Штатах заявили про неможливість надання українському уряду гарантій на новий кредит.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ