У Шотландії розпочалася конференція про кліматичні зміни

Поділитися:

26-а Конференція Рамкової конвенції ООН про кліматичні зміни розпочалася у шотландському Глазго, повідомляє “Перший Діловий” телеканал. Офіційний старт переговорам дала голова попереднього саміту – міністр довкілля Чилі Кароліна Шмідт.

Протягом двох тижнів близько 200 країн світу вестимуть переговори та дискусії щодо проблем глобального потепління та шляхів його вирішення.

Але в Глазго з’їхалися не тільки політики та дипломати, а й еко-активісти, які влаштовують протести. Таким чином вони намагаються привернути більше уваги світової спільноти до проблеми кліматичних змін. А саме вимагають прискорити перехід до зелених технологій та скоротити шкідливі викиди в атмосферу.

Цьогорічний глава кліматичного саміту назвав його останньою надією, щоб не дати середній температурі піднятися більш ніж на півтора градуси.

Тим більше, вчені все частіше кажуть, що досягти цілей, прийнятих на Паризькому кліматичному саміті 2015-го, стає важче. Адже планета вже розігрілася більш як на один градус. І за збереження поточних тенденцій до 2100 року показник зросте майже на три градуси.

Експерти попереджають: за такої кількості енергії значна частина льоду розтане, рівень світового океану зросте. А з ним і ймовірність та інтенсивність екстремальних явищ погоди.

Раніше ми повідомляли про намір уряду України впливати на клімат. «Зменшення впливу та наслідків зміни клімату в Україні — важливий напрямок роботи уряду на шляху до євроінтеграції», – заявив прем’єр-міністр.

Також ми повідомляли, що Велика двадцятка в рамках саміту G20 дійшла висновків не дати середній температурі піднятися більш ніж на півтора градуси.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу