У Раді не зацікавлені врегулювати кризу з КСУ

Поділитися:

Більшість представників робочої групи, яка до 1 грудня має розробити законопроекти з електронного декларування та діяльності Конституційного Суду, не зацікавлені у врегулюванні кризової ситуації. Про це заявили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Так, дві третини складу робочої групи Верховної Ради є співавторами або мають відношення до скандальних антикорупційних рішень Конституційного Суду.

Зокрема, голова робочої групи – людина Авакова. Заступник – без 5 хвилин сама суддя КСУ (під неї минулого тижня оголосили неконституційним “конкурс” від ВР на цю посаду). Батенко – підписант подання до КСУ, рішення по якому привело сама криза (від групи Коломойського). Власенко – депутат від БЮТ, усіма силами захищає на комітеті Конституційний суд і валить будь-які пропозиції щось з ним зробити. Про це заявляють активісти Громадської ради чесноти.

Відомо, що робоча група Верховної Ради, яка повинна розробити законопроекти з електронного декларування та діяльності Конституційного суду, збереться на своє перше засідання 19 листопада.

Передувало цьому те, що в кінці жовтня КСУ скасував кримінальну відповідальність за неправдиву інформацію в Електронних деклараціях чиновників.

Нагадаємо, що нова електронна форма Загальної декларації прибуття на митниці вводиться в Україні з 7 листопада 2020 року. Відомо, що це абсолютно новий документ, який заповнюватимуть компанії-перевізники до перетину українського кордону. Так, нова декларація покликана продовжити зміни митного законодавства України та наближення його до норм Європейського Союзу.

Раніше повідомлялося, що за станом на 10 листопада в парламенті накопичилося вже тринадцять проектів законів про рішення кризи з Конституційним судом України.

За даними джерел, серед поданих законопроектів є основні і альтернативні. До законопроекту президента подано два альтернативні законопроекти, їх автори – нардепи Дубинський і Гончаренко. До проекту закону голови ВР Дмитра Разумкова – один альтернативний, автором якого є депутат Дубинський.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу