У оточення Олега Татарова опинилися всі активи “Укрбуду”

Поділитися:

На оточення Олега Татарова переписали усі активи «Укрбуду» після того, як він став заступником глави Офісу Президента. Перейняли контроль над деякими об’єктами бізнес-імперії екснардепа Микитася, поки той перебував у СІЗО у справі «квартир для нацгвардійців».

Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Так, наприкінці 2019 року, коли Микитась опинився за гратами, а сам «Укрбуд» зупинив роботу, – з’явилася нова будівельна компанія «Дейрінг Капітал». Фірма без будівельного досвіду влітку 2020 року взялася будувати багатоповерхівку, яку раніше мав будувати «Укрбуд».

Також з’ясувалося, що бізнесмен Валерій Міщенко – людина з оточення заступника глави офісу президента – став власником 45% акцій в компанії «Еко-Буд-Трейд» – підрядника будівництва Подільсько-Воскресенського мосту.  На цей об’єкт зі столичного бюджету виділили близько 7 млрд гривень. Компанія при будівництві мосту виступала посередником – отримувала кошти, частину залишала собі, а на інші шукала реальних підрядників.

А нині Міщенко може оформити контроль над ще одним активом Микитася – компанією «Укрбудмонтаж». Ця фірма протягом останніх років отримала підряди на суму близько 3 млрд гривень – на виконання робіт для «Енергоатому» і Чорнобильської АЕС – і контролювалася дружиною Микитася. Однак у 2019 році фірма перейшла на одного з її давніх співробітників.

Навесні 2020 року Міщенко підписав з новим формальним власником «Укрбудмонтажу» договір, за яким надав позику під заставу компанії. Тож цілком ймовірно, що цей договір і є шляхом до передачі активу новому власнику.

Нагадаємо, у понеділок, 21 листопада, в НАБУ (Національне антикорупційне бюро України) прибув заступник голови Офісу президента Олег Татаров для допиту по його справі. Після візиту він зустрівся з представниками ЗМІ.

Також раніше ми привели думку експерта про те, що об’єкти «Укрбуду» не добудовуються тому, що до влади з «Укрбуду» прийшов нинішній заступник керівника Офісу президента Олег Татаров.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу