У нової глави МЗС Німеччини вимагають чіткої позиції щодо «Північного потоку-2»

Поділитися:

Голова комітету Бундестагу із зовнішньої політики Норберт Рьоттген закликав нового міністра закордонних справ Німеччини Анналену Бербок висловити чітку позицію щодо «Північного потоку-2». Про це повідомляють німецькі ЗМІ.

На його думку, ситуація навколо України є дуже важливою для того, щоб Захід зайняв єдину позицію і протистояв ескалації з боку Росії, загрожуючи найжорсткішими економічними санкціями.

«Неможливо собі уявити, щоб Північний потік-2 було введено в експлуатацію, якщо Росія справді нападе на Україну», — наголосив політик.

Також він вважає, що найголовнішим завданням Бербок на посаді є створення формату, який зробить Європу дієздатною у зовнішній політиці.

Сама Бербок неодноразово виступала проти «Північного потоку-2», однак зараз вона опинилась у скрутному становищі, оскільки уряд на чолі з соціал-демократами загалом підтримує запуск газопроводу.

У разі нападу Росії на Україну уряд Німеччини має негайно згорнути проект «Північний потік-2». Про це заявив глава найбільшої фракції в Європарламенті — Європейської народної партії (EVP) Манфред Вебер.

Нагадаємо, у Німеччині заявили, що продовжують співпрацювати зі США щодо «Північного потоку-2», попри санкції з боку союзників. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Німеччини.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ