У НАБУ поскаржилися на СБУ

Поділитися:

Національне антикорупційне бюро повідомляє, що Служба безпеки близько двох років блокує отримання права на автономне прослуховування осіб, які фігурують у кримінальних провадженнях.

Так, за словами директора НАБУ Артема Ситника, відповідний закон підписано два роки тому. Однак з того, що він передбачає – нічого не реалізовано. За документом іде технічна й інша імплементація, яка залежить від СБУ.

«Ніяких просувань у цьому плані немає. Тобто, якщо порівняти, що було до закону – тоді просто не ухвалювався закон, а якщо зараз – закон є, але він ніяким чином не імплементується», – зазначив Ситник у коментарі ЗМІ.

Право НАБУ на автономне прослуховування закріплене в тексті меморандуму України та Міжнародного валютного фонду, нагадав він. Глава відомства вважає, що це – концептуальна позиція для того, щоб закон не імплементували.

Ситник припустив, що цілком можливо, у СБУ бояться, адже тоді «цілий пласт топ-чиновників не знатиме про здійснення негласних слідчих дій».

Влітку 2019 року президент зареєстрував у парламенті низку проєктів законів, в одному з них йшлося про надання НАБУ та ДБР права автономного прослуховування.

Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник прокоментував результати роботи відомства.

Також ми писали, що Національне антикорупційне бюро висунуло підозру одному з чиновників УЗ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу