У МВС створили реєстр зброї

Поділитися:

Нестабільна політична ситуація в Україні, а також підвищений рівень воєнізації призвели до проблем із незаконним обігом зброї. Якщо вчасно не звернути на це увагу, то невдовзі ця ситуація вийде з-під контролю і створюватиме реальну загрозу для країни.

У Києві пройшла перша національна конференція з питань запобігання та боротьби з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухонебезпечних речовин у всіх її проявах. Збори відбулися у межах загального проекту ОБСЄ та Міністерства внутрішніх справ України.

Під час конференції учасникам вдалося всебічно обговорити проблему та дійти деяких рішень. За підсумками, в Україні вперше буде створено Єдиний реєстр зброї, який діятиме як підсистема єдиної інформаційної системи МВС. На цей момент підписано документи про його створення та ведеться процес розробки, запуску та розширення функціоналу.

Єдиний реєстр зброї зможе забезпечити контроль зброї, зменшити кількість злочинів, пов’язаних із контрабандою зброї та зробить процес ліцензування прозорішим.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство оборони Ізраїлю попередило три країни Балтії, що не дозволить продаж протитанкової зброї ізраїльського виробництва Україні.

Також, в Україні останнім часом зростає кількість українців, які вирішують самостійно придбати зброю та захистити себе та свою сім’ю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу