У МВФ чекають подальших пропозицій від України

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд очікує пропозицій від України для відновлення програми stand-by. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу, посилаючись на заяву представника МВФ Джеррі Райса.

“Попередні переговори були продуктивними, проте залишається ряд невирішених питань. Серед них – поліпшення управління банківським наглядом Нацбанку, рішення рекордного дефіциту бюджету і проведення судової та антикорупційної реформ” – сказав представник МВФ.

Так, зараз міжнародні партнери очікують від нашої держави на більш детальну інформацію щодо вирішення цих питань.

Слід зазначити, що 13 лютого місія МВФ в Україні завершила свою роботу, однак безрезультатно. Чергового – березневого траншу – наша держава не отримає. Хоча в Нацбанку запевняли, що в цьому році Україна отримає відразу три транші від МВФ на суму в близько 2 мільярди 200 000 000 доларів.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів не планує дострокового завершення діючої програми Stand-by з Міжнародним валютним фондом і укладення нової. У відомстві запевняють, що переговори з Фондом щодо перегляду програми тривають, також кілька разів на тиждень проходять консультації з експертами МВФ по відеозв’язку.

Раніше повідомлялося, що стали відомі головні умови з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ) для надання Україні чергового траншу. Серед головних вимог – зниження дефіциту бюджету.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу