У Мінстратегпромі розповіли, як працюють над космічною програмою

Поділитися:

Українська ракетна програма перебуває на стадії узгодження. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Коментар із цього приводу він дав, відповідаючи на питання про статус реалізації ракетної програми.

«Зараз ракетна програма знаходиться на стадії узгодження, там передбачено замовлення, зокрема, на КБ «Південний» та «Південмаш», – поінформував Рябікін.

Своєю чергою, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що цього року з бюджету виділяють на чверть більше коштів на ракетну програму, ніж минулого року.

«На 2022 рік за відповідною бюджетною програмою на розвиток, закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння та військової техніки передбачено із загального фонду державного бюджету асигнування 28,4 млрд гривень, що на чверть більше, ніж минулого року, та значно більше, ніж було у минулі роки», – сказав прем’єр.

Раніше стало відомо, що 16 листопада об 11.27 за київським часом відбувся успішний запуск ракети Vega з майданчика космодрому Куру, розташованого у Французькій Гвіані.

Запуск ракети-носія відбувся згідно з планами за дорученням Міністерства оборони Франції. Усього вона вивела на орбіту три супутники розвідувального призначення.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ