У Мінську тривають протести: на мітинг вийшло понад 60 тисяч людей

Поділитися:

У столиці Республіки Білорусь (Мінськ) пройшов мітинг на підтримку кандидата в президенти Світлани Тихановської. На акції були присутні понад 63 тисячі осіб.

Відомо, що люди кричали слова “Віримо, Можемо, Переможемо”. При цьому, інформація в соціальних мережах вказує на те, що в радіусі 2 кілометрів від події відключили мобільний зв’язок.

Затриманих немає. Очевидці кажуть, що автомобілі для перевезення підозрюваних і обвинувачених роз’їхалися після закінчення заходу.

Нагадаємо, що в країні вибори заплановані на 9 серпня 2020 року.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія відмовила колишньому главі Белгазпромбанка Віктору Бабарика в реєстрації кандидатом в президенти Білорусі. Глава ЦВК республіки запропонувала відмовити Бабарика в реєстрації через невідповідність декларації фактичних доходів і участі іноземної організації в його кампанії. ЦВК за рішення проголосували одноголосно.

Також варто зазначити, що чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко в шостий раз висувається на пост президента країни. 14 травня, глава білоруської держави подав документи на реєстрацію в ЦВК.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ