У Міноборони розповіли про деталі призову резервістів

Поділитися:

Нові умови, в яких опинилася Україна, призвели до серйозних кроків з боку уряду – 23 лютого набув чинності указ про заклик на військову службу резервістів у особливий період. Директива Генерального штабу Збройних сил України дає змогу зрозуміти, які нюанси несе за собою цей заклик.

Призов резервістів здійснюють обласні військкомати. Вони повідомляють призовників за допомогою телефонних дзвінків або повісток, спрямованих на місце прописки. Після того, як військовозобов’язані громадяни були сповіщені про свій обов’язок і новий статус, вони мають 24 години, щоб підготуватися і прибути до командира частини, з якою вони раніше підписували контракт.

Якщо резервіст не прибув у зазначене місце після оповіщення, то Військова служба має розпочати розшук. Далі справа розглядається в залежності від результатів пошуку – резервіста направляють у певну військову частину або заводять справу з адміністративного чи кримінального порушення.

Раніше Міноборони повідомляло, що планує витратити на харчування українських військових щонайменше 3 млрд гривень.

Нагадуємо, що економісти порадили українській владі вкладати більше грошей в обороноздатність країни, щоб стабілізувати економічну ситуацію та мінімізувати ризики для міжнародних інвесторів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу