У Мінінфраструктури анонсували майбутню угоду щодо спільного авіапростору з ЄС

Поділитися:

Україна готова модернізувати власну авіаційну галузь завдяки підписанню вигідної угоди з ЄС щодо організації спільного авіаційного простору. Відповідну угоду сторони обговорили в рамках спільного саміту, у вівторок, 6 жовтня.

Вказується, що договір здатний позитивно вплинути на дану галузь з урахуванням того, що вона, останнім часом стикається з труднощами через пандемію коронавірусу.

Як прокоментував цю угоду міністр інфраструктури України, на цей час саме авіаційна галузь отримала найбільший збиток з економічної точки зору, тому країна повинна підтримати цю сферу шляхом розвитку спільного авіаційного простору з ЄС.

“Зараз ми очікуємо остаточний текст Угоди з фінальними узгодженнями та формулюваннями “, – сказав він.

За попередніми даними, цей документ сторони повинні остаточно узгодити після закінчення перехідного періоду, передбаченого Угодою про Brexit.

Нагадаємо, що у вівторок, 6 жовтня, Київ та Єврокомісія в рамках свого позачергового саміту уклали угоду щодо надання державі 60 млн євро фінансової допомоги.

Країна повинна отримати гроші для відповідного поліпшення функціонування місцевих регіонів і їх державних органів, для просування і реалізації потрібних реформ, а також для підтримки безпечного енергопостачання і споживання.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ