У Мінагрополітики анонсували створення нового агентства

Поділитися:

Міністерство аграрної політики України анонсувало створення державного агентства меліорації. Про це стало відомо за підсумками зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України з директором Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео патронів.

Під час перемовин однією з провідних тем стало впровадження Національного проекту зрошення, який хочуть реалізувати в південній частині нашої держави.

За словами українського чиновника, всього в країні наразі налічується 5,48 млн га меліорованих земель. З них 3,3 млн га земель відносяться до осушуваних і мають відповідну меліоративну інфраструктуру.

У зв’язку з цим в уряді задумали створити державне агентство меліорації. Однак це можливо лише після реалізації національного проекту зрошення на Півдні.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, який передбачає передачу земель державної власності за межами населених пунктів в комунальну власність сільських, селищних, міських рад.

Закон передбачає: реформування системи управління в сфері земельних відносин і зняття штучних обмежень господарської діяльності для спрощення доступу до земельних ресурсів населення і бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу