У мережі з’явився текст про угоду ЗВТ із Туреччиною

Поділитися:

Угоду про зону вільної торгівлі підписано 3 лютого прем’єр-міністром Денисом Шмигалем від України та міністром торгівлі Мехметом Мушем від Туреччини. Укладання договору відбулося під час офіційного візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана до Києва.

Текст угоди ЗВТ нещодавно з’явився в мережі – її повністю опублікували на сайті Міністерства економіки України і тепер будь-хто може детально ознайомитись із документом.

Підписання ЗВТ є доволі важливою подією, адже у майбутньому вона дозволить збільшити ВВП України на 2%. Також це означає, що сторони покращили міжнародну комунікацію і нарешті змогли дійти умов, які підходять і Україні, і Туреччині, адже майже 10 років це питання залишалося незакритим.

Раніше ми повідомляли детальніше про те, що передбачає ЗВТ. Основа угоди – обнулення Туреччиною мит на понад 10,3 тисяч позицій українського товарного імпорту.

Також стало відомо, що Ердоган із дружиною захворіли на коронавірус після візиту в Україну. Володимир Зеленський побажав якнайшвидшого одужання та легкого перебігу хвороби.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу