У Казахстані родичі Назарбаєва втратили посади

Поділитися:

У Казахстані після масштабних протестів, придушених силами ОДКБ, повтрачали посади родичі експрезидента Нурсултана Назарбаєва, який правив країною понад 30 років.

Йдеться про зятя Назарбаєва Тимура Кулібаєва, який очолював національну палату підприємців «Атамекен». Його називають одним із найбагатших казахстанців.

Він одружений із середньою дочкою Назарбаєва Дінарою. Водночас він поки залишається керівником Національного олімпійського комітету Казахстану.

Раніше минулого тижня були звільнені з посади у великих нафтогазових компаніях ще два зяті Назарбаєва. Мова йде про Дімаша Досанова, який очолював «КазТрансОйл». Він є чоловіком молодшої доньки Алії. Також йдеться про Кайрата Шаріпбаєва, який очолював «QazaqGaz». Його називають чоловіком старшої дочки Назарбаєва Даріги.

Також 17 січня був звільнений племінник Назарбаєва Самат Абіш із Комітету національної безпеки Казахстану, де обіймав посаду першого заступника голови.

Окрім того, раніше було арештовано наближеного до Назарбаєва, ексголову Комітету національної безпеки Казахстану комітету Каріма Масімова. Його звинувачують у державній зраді.

Назарбаєв у 2019-му пішов із посади президента, проте надалі залишався головою Ради безпеки. У розпал протестів Назарбаєв добровільно поступився посадою. Замість нього очолив Раду безпеки президент Касим-Жомарт Токаєв.

Раніше ми писали, що молодша донька екс-президента Нурсултана Назарбаєва Алія вивела з країни кілька сотень мільйонів доларів.

Також ми писали, що казахстанські олігархи втратили 3 млрд доларів через протести.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу