У Кабміні схвалили рішення Німеччини по російському “Північному потоку-2”

Поділитися:

Рішення Федерального мережевого агентства Німеччини про відмову «Північному потоку-2» у звільненні від вимог Газової директиви Європейського Союзу показує, що правила Асоціації єдині для всіх. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає урядовий портал в п’ятницю, 15 травня.

За словами глави українського уряду, Україна імплементує всі правила енергетичного ринку ЄС, щоб в будещем розвивати партнерство в сфері енергетики.

«Вітаю рішення Німеччини не виводити« Північний потік-2 “з-під вимог оновленої Газової директиви ЄС. Такі дії регулятора демонструють відданість єдиними правилами ЄС, незалежно від компанії або країни. Зі свого боку, Україна і наша газотранспортна система залишаються надійним партнером Європи в питанні забезпечення транзиту енергоресурсів », – заявив він.

Як повідомлялося раніше, Федеральне мережеве агентство Німеччини відповіло відмовою на заявку з боку російського газового проекту «Nord Stream 2 AG», який планував отримати звільнення від газової директиви з боку Європейського союзу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу