У G7 закликали вирішити проблему управління «Нафтогазом»

Поділитися:

Згідно з офіційною заявою послів країн “Великої сімки”, дипломати стурбовані ситуацією з наглядовою радою НАК “Нафтогаз України” і звільненням з посади голови правління Андрія Коболєва.

“Посли G7 висловлюють свою стурбованість тим, що уряд України як головний акціонер НАК” Нафтогаз “і наглядова рада компанії поки не досягли узгодженого рішення, яке дозволить чинній раді виконувати свої обов’язки незалежно”, – відзначили дипломати.

Відомо, що країни G7 закликають Україну “швидко вирішити це питання”. При цьому спосіб вирішення ситуації повинен показувати заявлену урядом прихильність міжнародним стандартам корпоративного управління.

Крім того, представники “Великої сімки” закликали і надалі вдосконалювати законодавчу базу з управління державними підприємствами відповідно до міжнародних стандартів.

Нагадаємо, що посол Франції в Україні висловився з приводу розчарування всіх країн G7. Йдеться про боротьбу з корупцією в Україні, а точніше, про її відсутності. Головне, що турбує представників усіх країн – це ситуація, яка розгорнулася в нашій країні навколо Конституційного суду.

Раніше повідомлялося, що Олег Немчінов, міністр Кабінету міністрів повідомив, що Андрій Коболєв був звільнений з поста глави правління НАК «Нафтогаз України», оскільки компанія не виконала план зі зростання видобутку газу, а збитковість Нафтогазу в 2020 році стала рекордною.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу