У Білорусі загрожують Європі військами ОДКБ

Поділитися:

Олександр Лукашенко, невизнаний президент Республіки Білорусь, заявив, що війни, про які говорять у світі, неможливі. Йдеться про війни в Україні та в Європі.

Лукашенко, зокрема, зіставив війська Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) та Російської Федерації із Західними, зазначивши, що конфлікт у даному випадку безперспективний.

За словами білоруського політика, Захід чудово усвідомлює «безперспективність війни з країнами ОДКБ і насамперед із РФ». Він наголосив, що сучасний світ уже не зацікавлений у розгортанні воєн, ніхто не збирається відмовлятися від мирного життя. Однак у цей же час звернувся на адресу Європи з погрозами, наголосивши на мощі ОДКБ.

«ОДКБ, що показало? Коли вони там розгорнуться і перешлють якісь війська, ми вже стоятимемо біля Ла-Маншу. Ми не говоримо про ядерну якусь та іншу зброю. Але нас краще не чіпати», – сказав Лукашенко свою думку російському пропагандисту.

З іншого боку, якщо все ж таки військовому конфлікту на території України бути, то триватиме він максимум 3-4 дні, вважає невизнаний президент. Аргументує він свою позицію тим, що Україну нема кому захищати.

«Україна ніколи з нами не воюватиме. Ця війна триватиме максимум три-чотири дні. Там не буде кому проти нас воювати. Тих, кого там показують із автоматами, їх показують дерев’яними, як вони тренуються», – наголосив Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, нещодавно Держдеп США запровадив санкції проти білоруських чиновників.

Також ми писали про те, що у проекті змін до конституції Білорусі, опублікованому 27 грудня на сайті президента республіки, прибрали текст про її без’ядерний та нейтральний статус.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу