Туреччину можуть закрити для росіян

Поділитися:

На тлі важкої українсько-російської ситуації, про яку говорить увесь світ, а також з урахуванням співпраці Туреччини та України у питаннях підтримки у конфлікті, президент Туреччини Реджеп Ердоган перебуває у неоднозначній ситуації.

Ердоган планує надовго закрити для російських громадян доступ до країни, що сильно вплине на економіку та туризм, адже під час літнього сезону саме росіяни є потужною туристичною базою.

Водночас Ердоган підтримує деякі політичні та економічні відносини з Росією, особливо в галузі енергетики. Також турецький президент завжди прагне стати деяким посередником між Україною та Росією і неодноразово пропонував лідерам цих країн зустрітися на території Туреччини для переговорів та вирішення конфліктів.

Реджепу Ердогану варто добре продумати своє рішення про закриття кордонів, оцінити ризики для міжнародного співробітництва та внутрішнього туристичного ринку. Поки що його положення невизначене.

Раніше ми писали, що Україна та Туреччина підписали угоду про ЗВТ.

Також Австралія відкриває кордони для туристів вже з 21 лютого 2022 року. Це трапиться вперше після закриття кордону два роки тому.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу