Трамп введи війська: Польща просить у США армію

Поділитися:

Про якнайшвидше введення в Польщу військ Сполучених штатів Америки заявив Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій. Він сподівається, що до Варшави будуть перекинуті ті військові частини США, які збираються вивести з Німеччини.

«Я дуже сподіваюся, що в результаті численних переговорів, які ми провели, частина військ, які сьогодні виводяться Сполученими Штатами в Німеччині, прибудуть в Польщі якомога швидше», – сказав Моравецкій.

Прем’єр-міністр Польщі додав, що зараз вирішення цього питання залишається за стороною США.

Пентагон надав дані, згідно з якими, на даний момент в Німеччині знаходиться близько 34 500 військовослужбовців. При цьому вивести з ФРН планується 9 500 військових.

Нагадаємо, що в Збройних силах України анонсували проведення масштабних військових навчань, головною метою яких стане відпрацювати різні сценарії можливого вторгнення в Україну. Про це повідомляє командувач ЗСУ Сергій Наєв для українських ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що Посольство України в Сполучених Штатах Америки назвало офіційну дату відновлення прийому відвідувачів з консульських питань. Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що відомство буде вести прийом уже від 9 червня, однак лише за умови попереднього запису з приводу зустрічі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу