Талібан в Афганістані запроваджує нові правила

Поділитися:

«Талібан» розпустив Незалежну виборчу комісію, створену за попереднього режиму Афганістану. Також розпустили Комісію з розгляду скарг виборців та два міністерства, як пише Le Figaro.

Одне з міністерств, розпущених талібами, займалося за попереднього уряду парламентськими справами. Друге – справами світу. Таліби заявили, що вони не мають потреби.

«Зараз нам не потрібно, щоб ці два міністерства та ці комісії існували й працювали. Якщо виникне потреба, Ісламський Емірат (назва, дана талібами своєму режиму, – ред.) може їх відновити», – заявив заступник офіційного представника «Талібану» Білал Карім.

Незалежна виборча комісія (НВК) була створена у 2006 році, через кілька років після падіння попереднього режиму талібів (1996-2001 роки). Його роль полягала в організації та спостереженні за виборами. НІК та його співробітники регулярно ставали об’єктами атак талібів.

«Якщо ця організація не існує, я на 100% упевнений, що проблеми Афганістану ніколи не будуть вирішені, тому що не буде жодних виборів», – заявив Аурангзеб, який очолював організацію НІК до падіння попереднього режиму.

Раніше терористи руху «Талібан» атакували кордон Ірану, задіявши для цього як протитанкові ракетні комплекси, ручні протитанкові гранатомети, так і важке стрілецьке озброєння.

Відомо, що напад стався на південно-західному кордоні Афганістану.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу