Світові лідери привітали Байдена

Поділитися:

У Сполучених штатах Америки пройшла інавгурація президента Джо Байдена. Лідери держав з усього світу привітали нового американського гаранта, а також віце-президента Камалу Харріс.

Одним з перших свою повагу американському лідерові висловив Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. Він заявив, що сподівається працювати з новою американською адміністрацією за “питань, які важливі для всіх нас”.

“Вітаю Джо Байдена з приведенням до присяги в якості президента Сполучених Штатів і Камалу Харріс з її історичною інавгурацією. Лідерство Америки має життєво важливе значення в питаннях, які важливі для всіх нас, від зміни клімату – до COVID-19. Я з нетерпінням чекаю співпраці з президентом Байденом “, – сказав Джонсон.

Також, з офіційним вступом на посаду 46-го президента США привітали Байдена прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і президент Реувен Рівлін.

“Наш регіон швидко змінюється. Багато змін є позитивними. Недавні мирні угоди між Ізраїлем і нашими сусідами принесли нову надію. Я розраховую працювати з Вами, щоб допомогти навести додаткові мости в регіоні, в тому числі з нашими палестинськими сусідами”, – сказав Рівлін.

Нетаньяху, в свою чергу, заявив, що його з Байденом протягом багатьох десятиліть пов’язувала тепла дружба.

“З нетерпінням чекаю спільної роботи з вами для подальшого зміцнення американо-ізраїльського альянсу, подальшого розширення миру між Ізраїлем і арабським світом і протидії спільним викликам, головний з яких – іранська загроза. Бажаю вам великих успіхів”, – звернувся ізраїльський прем’єр до Байдена.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує зустрічі з Байденом і вважає, що відносини між двома країнами стануть краще.

“Спостерігаю за інавгурацією нового президента США в новому офісі на вулиці Банковій. Буду радий вітати Джо Байдена в добре відомому Києві. Я впевнений, що наші відносини покращаться”, – написав Зеленський в Twitter.

Нагадаємо, що тільки Джо Байден займе пост президента, економічні відносини США і ЄС покращаться. На це сподіваються в Брюсселі – і вже рахують дні до завершення каденції Дональда Трампа. Саме він втягнув країну в торгову війну зі Старим світом.

Раніше повідомлялося, що 20 січня рівно опівдні по Вашингтону (19.00 за Києвом) Джозеф Байден прийняв присягу президента Сполучених Штатів під час церемонії інавгурації. Він став найстаршим главою Білого дому в історії країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу