Супутник «Січ-2-30» вийшов на зв’язок з Україною

Поділитися:

Національний центр управління та випробувань космічних засобів поблизу м. Дунаївці на Хмельниччині успішно провів перший сеанс зв’язку з нашим супутником Січ-2-30, який сьогодні був виведений на космічну орбіту. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Він зазначив, що наразі з апаратом встановлений стійкий зв’язок, всі його бортові системи працюють у штатному режимі.

«Дані, отримані завдяки Січ-2-30, допомагатимуть у роботі українським аграріям, картографам, а також у сфері лісового та водного господарства, безпеки та оборони, моніторингу надзвичайних ситуацій та стихійних лих. Крім того, наш супутник буде інтегрований у програму Європейського Союзу зі спостереження за Землею Copernicus», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що підприємство «Мотор Січ» за викид забруднюючих речовин у повітря на Запоріжжі оштрафували на 869 тисяч гривень. Про те, що компанія виписала добровільний штраф, повідомила Державна екологічна інспекція Південного округу.

Зазначається, що інспекційна перевірка на підприємстві відбулася ще у лютому 2021 року, проте претензія щодо компенсації збитків була опублікована лише восени.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу