Суд заочно заарештував Миколу Азарова

Поділитися:

Експрем’єра Миколу Азарова, якого підозрюють у скоєнні державної зради за попередньою змовою групою осіб, арештовано заочно. За інформацією Державного бюро розслідувань, таке рішення щодо запобіжного заходу ухвалено Печерським районним судом Києва.

За версією слідства, зміст та умови угоди України та Російської Федерації щодо перебування Чорноморського флоту РФ на українській території були нав’язані президентом Росії Дмитром Медведєвим тодішньому прем’єру Азарову перед підписанням у Москві у квітні 2010-го року.

Слідство стверджує, що Азаров забезпечив підписання та узгодження проєкту документа повністю розуміючи подальші наслідки цієї угоди. Відтак – сприяв реалізації інтересів Російської Федерації під час усіх етапів проходження документа та імплементації.  У ДБР запевняють, що мають оригінали документів, які є свідченням того, що цілеспрямовані дії високопосадовця несли загрозу суверенітету та територіальній цілісності України. У подальшому відповідні дії посприяли окупації Криму Росією.

Дії були узгоджені з групою осіб та тодішнім президентом Віктором Януковичем, котрого також підозрюють у цьому провадженні та оголошено у розшук.

У ДБР наголошують, що обрання експрем’єру заочного арешту є підставою для звернення із запитами щодо надання міжнародно-правової допомоги про його видачу. Також рішення дозволить ініціювати спеціальне досудове розслідування.

Примітно, що притягнення до кримінальної відповідальності за державну зраду не має термінів давності.

Раніше у січні поточного року ДБР повідомило про підозру у вчиненні держзради експрезиденту Віктора Януковича за ч. 1 ст. 111 КК.

Раніше повідомлялося, що експрезидента Віктора Януковича, якого підозрюють у заволодінні комплексом будівель «Межигір’я», арештовано заочно.

Також ми писали, що Рада Національної безпеки та оборони України ввела санкції одразу проти 27 осіб, яких пов’язують з урядом четвертого президента України Віктора Януковича.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу