Суд визнав Василя Вірастюка народним депутатом

Поділитися:

Рішення Центральної виборчої комісії про перемогу на виборах в окрузі №87 до Верховної Ради Василя Вірастюка, який балотувався від “Слуги народу” було визнано законним Великою палатою Верховного Суду. При цьому рішення суду про скасування протоколу ЦВК анульовано.

Про це повідомили на офіційній сторінці Центральної виборчої комісії.

“Велика палата Верховного Суду підтвердила правомірність дій і рішень ЦВК. Суд залишив в силі протокол ЦВК про результати виборів в ОВО №87 (і пункти 1-2 постанови Комісії від 19 травня 2021)”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що Верховний суд України скасував рішення Центрвиборчкому з приводу визнання Василя Вірастюка депутатом. Також в суді розглянули й інші випадки, які були визнані проблемними – це голосування на шести ділянках 87-го округу. Всі результати визнані недійсними. Тим часом Вірастюк може подати апеляцію.

Раніше повідомлялося, що згідно з рішенням Центральної виборчої комісії, для реєстрації Василя Вірастюка народним депутатом по 87 округу (Івано-Франківська область) немає правових підстав. Всі 12 членів засідання були одностайні, проголосувавши за відповідне рішення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу