Суд вивів з-під арешту мисливську базу ексміністра Клименка

Поділитися:

Мисливська база колишнього міністра-втікача Олександра Клименка – більше не під арештом. Відповідне рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Скасувати арешт бази загальною площею 3 тисячі квадратних метри – просила фірма “Голдвейн”. Її вимогу суд задовольнив. А пізніше з’ясувалося, що співвласником компанії є брат Клименка, який також володіє цією базою.

Олександр Клименко був міністром доходів і зборів з 2012 по 2014 рік. За даними слідства, у 2012-2013 роках він створив злочинну схему та незаконно відшкодував з держбюджету ПДВ на рахунки 3 фіктивних підприємств. І так – заволодів державними коштами на суму 3 мільярди 100 мільйонів гривень. А після цього – втік з України. Окрім того, Клименко підозрюється у створенні так званих “податкових майданчиків”, в результаті чого державі було завдано збитків на понад 104 мільярди.

Та і цю справу Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила. Таке рішення пояснила тим, начебто терміни розслідування закінчилися ще в 2018 році, а зібраних доказів було недостатньо для передачі справи в суд.

Раніше повідомлялося, що справа скандально відомого колишнього міністра екології – Миколи Злочевського – і надалі розглядатиметься в Антикорупційному суді. Апеляційна палата відмовилася передавати провадження до іншої судової інстанції. Оскільки люди у мантіях вирішили, що справа не підпадає під критерії Кримінально-процесуального кодексу і має розглядатися лише антикорупційним судом.

Нагадаємо, президент підписав указ, який вводить в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони про застосування персональних санкцій. Загаломо під економічні обмеження потрапило 674 фізичних та 138 юридичних осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу