Суд ООН зобов’язав Уганду сплатити Конго за окупацію

Поділитися:

Міжнародний суд Організації Об’єднаних Націй ухвалив рішення у справі, що розглядалася ще з 1999 року. Суть цієї справи належить до подій Другої конголезької війни, яка тривала з 1998 до 2003 року.

Військові дії проводилися на території Демократичної Республіки Конго (ДРК) внаслідок підтримки Руанди та Уганди конголезьких повстанців. У результаті до війни приєдналося ще 9 африканських країн та понад 20 озброєних об’єднань.

Позиція ДРК полягає у прагненні відсудити в Уганди 11 млрд доларів за окупацію територій, вбивство мирного населення та руйнування ресурсної землі. Фактично, Конго хотіло виставити Уганду головним відповідальним за наслідки конфлікту. Обвинувачувана сторона не погоджується з таким рішенням.

Понад 20 років суд ООН ухвалив рішення про виплату Угандою репарацій у розмірі 325 млн доларів ДРК протягом 5 років. Ця сума має покрити людські втрати, руйнування територій та екологічного фонду, які завдала Уганда через порушення своїх міжнародних зобов’язань.

Нагадуємо. що ООН збирає допомогу Афганістану. Необхідно 4,4 млрд євро для того, щоб запобігти гуманітарній катастрофі в Афганістані.

Також в ООН закликали світ готуватися до нових пандемій коронавірусу. Нинішня пандемія не буде останньою для людства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу