Стало відомо, про що Зеленський говорив із прем’єром Нідерландів Рютте

Поділитися:

На зустрічі українського президента Володимира Зеленського та прем’єра Нідерландів Марка Рютте йшлося про безпеку України і можливість введення санкцій з боку Нідерландів та Європейського союзу на випадок ескалації, кроки мирного врегулювання ситуації.

Про деталі зустрічі повідомив Офіс президента.

Також Володимир Зеленський зазначив, що Нідерланди є важливим партнером у рамках ЄС та Альянсу, одним із ключових торгових партнерів у Європі та другим найбільшим інвестором в економіку України.

Окрім того, сторони обговорили європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Вони заявили про необхідність поглиблення співпраці у галузі медицини, сільського господарства, циркулярної економіки, а також в управлінні водними ресурсами та відходами, у сфері відновлюваної енергетики, ІТ та космічних технологій.

Окремо сторони торкнулися теми збитого рейсу MH17. Лідери зобов’язалися продовжувати пошуки справедливості і відповідальності у скоєному.

Загалом президент подякував за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України Нідерландами, за допомогу у реабілітації українських військових.

Раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський проведе зустріч із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Нагадаємо, 1 лютого прем’єр Великобританії Борис Джонсон та президент України Володимир Зеленський провели зустріч і за її підсумками дали прес-конференцію.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ