Стало відомо, про що ще домовилися президенти України та Туреччини

Поділитися:

Володимир Зеленський та Реджеп Ердоган підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо технічного співробітництва між Державною податковою службою України та Адміністрацією доходів Міністерства казначейства та фінансів Турецької Республіки. Цей договір означає, що сторони зобов’язалися співпрацювати з питань реєстрації платників податків, боротьби з ухиленням від сплати податків, обслуговування електронної податкової звітності,  навчання персоналу та обміну інформацією.

Між сторонами також укладено угоду про порозуміння щодо створення Спільноти митної ради між Державною митною службою України та Міністерством торгівлі Турецької Республіки. Цей договір дозволить двом країнам підвищити ефективність митного контролю та сприятиме підвищенню обсягів двосторонньої торгівлі.

Ще один укладений Меморандум дозволить Україні та Туреччині розраховувати на підтримку один одного під час участі у міжнародних та регіональних організаціях. Також лідери двох країн підписали угоду про співпрацю у сфері молодіжної політики та боротьби зі злочинністю.

Нагадуємо, що раніше президенти України та Туреччини підписали Угоду про вільну торгівлю. У Мінекономіки оцінюють, що підписання угоди підвищить ВВП країни на 2%

Також, у 2022 році Україна запланувала підписання ще трьох угод про ЗВТ – з Тунісом, Канадою та Йорданією.

 

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ