Стало відомо, коли депутати підуть на канікули

Поділитися:

Парламент вже готується до літніх канікул, попрацювати депутати збираються ще чотири пленарних тижні, а далі – на відпочинок. Та ключових питань, які потребують невідкладного розгляду ще безліч. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Цього тижня, серед найрезонансніших – амністія капіталу. Документ пропонує з 1 липня – за рік – провести одноразове добровільне декларування активів фізосіб. Таким чином, сподіваються чиновники, вдасться вивести економіку з тіні.

На порядку денному цього пленарного тижня  і президентський законопроєкт щодо криміналізації контрабанди. Він умовно розділяє всі порушення на декілька груп та встановлює нові штрафи та кримінальну відповідальність. І очевидно, процес ухвалення цих документів у сесійній залі буде дискусійним, бо як визнають, самі парламентарі у них чимало запитань та зауважень до змісту законопроектів.

Серед іншого, депутати мають намір ухвалити законопроект про страхування. Хочуть, дозволити Нацбанку перейти від ліцензування окремих видів страхування до ліцензування за класами. Серед запланованих до ухвалення і закон про приєднання до електромереж. А саме суттєве спрощення відповідної процедури.

А ось в середу нардепи планують присвятити обговоренню питання щодо індексації пенсій. У четвер акцент буде на вдосконаленні системи оскарження держзакупівель.

На кінець робочого тижня депутати мають проголосувати за Митний збір та податок на додану вартість для посилок з-за кордону, а також платіжні послуги, йдеться про зниження комісії інтерчейдж. До слова, профільний комітет рекомендував Раді ухвалити документ.

Нагадаємо, що Державна податкова служба оприлюднила дані фінансових звітів державних компаній на Єдиному порталі відкритих даних і на власному вебсайті.

Тепер кожен може ознайомитися з реальним фінансовим становищем підприємств і розміром сплачених ними податків до бюджету.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу