Стало відомо, кого Джо Байден призначить на ключові посади

Поділитися:

Джо Байден окреслив коло людей, які отримають той чи інший портфель або ту чи іншу посаду відразу ж після інавгурації, яка призначена на 20 січня. Зокрема, на посаду держсекретаря може бути призначений Ентоні Блінкен. Він уже обіймав цю посаду в роки каденції Обами, також він працював і з Байденом — це було в період з 2002 по 2008 рік.

На посаду директора ЦРУ Джо Байден пропонує призначити Вільяма Бернса. Тут є один нюанс: цей кандидат має величезний дипломатичний досвід, проте не має досвіду розвідника. Кандидатуру повинен затвердити Сенат, і якщо це станеться, то в США буде порушена одна з традицій.

Джейк Салліван може стати радником з питань нацбезпеки. Йому всього 44 роки, тому в разі призначення Салліван буде наймолодшим американцем на цій посаді. Про нього також відомо, що він тісно працював з Гілларі Клінтон у якості стратегічного радника.

Портфель міністра оборони може отримати Ллойд Остін. Відомо, що він прослужив в армії США більше ніж 40 років, є чотиризірковим генералом у відставці, працював над скороченням американської присутності в Ірані, брав участь і в афганській кампанії США. А ось портфель міністра юстиції може дістатися Мерріку Гарланду. У його завдання буде входити не тільки загальне керівництво важливим для США відомством, але також і підняття морального духу всім працівникам міністерства після минулого господаря головного кабінету.

Представником США в ООН може бути призначена Лінда Томас-Грінфілд. За її плечима — 35 років дипломатичної роботи, в тому числі й на високих постах в США.

Раніше повідомлялося, що інавгурація Байдена готується з озброєними протестами. Про це заявляли й у ФБР, тому вжито безпрецедентних заходів безпеки.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ