Стали відомі результати зустрічі Байдена і Зеленського

Поділитися:

За результатами зустрічі в США президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена 1 вересня було опубліковано спільну заяву про стратегічне партнерство.

«Україна й Сполучені Штати активізують Комісію стратегічного партнерства (КСП), яка буде переорієнтована та забезпечена ресурсами для подолання викликів 21-го століття. Для того щоб відзначити підвищений статус нашого партнерства, Міністр закордонних справ України та Державний секретар США мають намір затвердити нову Хартію на засіданні КСП цієї осені у Вашингтоні», — зазначено в документі.

У США відзначили, що надалі будуть боротись разом із Україною проти російської агресії. Сторони завершили підготовку Стратегічної оборонної рамкової угоди, яка створює основу для посилення стратегічного співробітництва України та США у сфері оборони та безпеки. Зокрема, сума такої допомоги становитиме 60 млн доларів.

Водночас передбачається співпраця у сфері кібербезпеки. Так, у жовтні поточного року Україна та США в Києві планують провести 4-те засідання Двостороннього українсько-американського Кібердіалогу для обміну інформацією та підтримки США у розбудові українського кіберпотенціалу.

Цьогоріч уряд США додатково має намір виділити 463 млн доларів допомоги на програми щодо демократії, прав людини, місцевого управління та децентралізації, приватизації, а також на судову реформу.

Крім того, Україна та США мають активізувати Стратегічний діалог з питань енергетики.

США мають намір надати Україні додаткову допомогу для боротьби з COVID-19, включаючи підтримку холодового ланцюга зберігання, та додаткові 12,8 млн доларів пов’язаної з COVID допомоги в рамках Закону «Про план порятунку Америки».
Крім того, цього року США надасть Україні додаткові 45 млн доларів гуманітарної допомоги для людей, постраждалих внаслідок війні на Донбасі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський провів цілу серію важливих зустрічей з представниками американського бізнесу. Відомо, що під час діалогу Зеленський закликав бізнесменів інвестувати гроші в Україну і розвивати там свої проекти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу