Стали відомі підсумки засідання лідерів G20

Поділитися:

У Римі відбулася перша з дня початку пандемії у очному форматі зустріч лідерів найбільших економік світу. Велика двадцятка, вирішуючи питання щодо оподаткування, дійшла висновку, що з 2023 року запрацюють нові правила щодо мінімального корпоративного податку.

У драфті за підсумками саміту йдеться, що лідери країн дійшли єдиного висновку: запровадити мінімальний глобальний податок для всіх глобальних компаній у розмірі 15% від доходів: «Ми закликаємо Інклюзивну рамкову програму ОЕСР/G20 по BEPS у найкоротші терміни розробити типові правила та багатосторонні інструменти , узгоджені у Плані реалізації».

З 2023 року рішення набуде чинності й в першу чергу зачепить ті глобальні компанії, які за допомогою окремих офісів у юрисдикціях ухиляються від реальних податків. Йдеться також про таких гігантів як: Apple, Google, Microsoft, Facebook, Amazon.

Обговорення Ірану та «ядерної угоди»

У рамках G20 також відбулася зустріч чотирьох лідерів провідних країн із розвиненою економікою. На зустрічі відповідно були Джо Байден (США), Ангела Меркель (Німеччина), Борис Джонсон (Великобританія) та Еммануель Макрон (Франція).

На порядку денному питання про «іранську угоду». За підсумками переговорів у комюніке йдеться про те, що не можна допустити, щоб ядерна зброя опинилася в руках Тегерана.

Зазначається, що через прискорення Іраном темпів розвитку виробництва збагаченого металевого урану та високозбагаченого урану держава викликає занепокоєння на міжнародному рівні. Отже, учасники зустрічі дійшли висновку, що такі подальші дії Тегерана можуть призвести до повернення «ядерної угоди», оскільки за допомогою розвитку ядерної програми Іран може скористатися створенням ядерної зброї.

Взаємне визнання сертифікатів

Лідер від Росії Володимир Путін під час виступу на саміті закликав Велику двадцятку до дій щодо прискорення взаємного визнання сертифікатів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19. Іншими словами, він звернувся до лідерів із наміром схвалити російські QR-коди, які свідчать про вакцинацію, у тому числі й «Супутник V», на міжнародному рівні.

Раніше ми писали про те, що Джо Байден та Еммануель Макрон провели першу тет-а-тет зустріч після розладу у відносинах через зрив США оборонного договору країн Австралії та Франції щодо будівництва підводних човнів.

Також ми повідомляли про переговори президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана з іншими членами G20.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу