Стали відомі підсумки саміту G20

Поділитися:

Глави держав з розвиненою економікою підбили підсумки зустрічі G20, обговоривши та ухваливши рішення протягом двох днів – 30 та 31 жовтня 2021 року. У рамках дводенного саміту лідери Групи двадцяти займалися глобальними питаннями, у тому числі й необхідності досягти вуглецевої нейтральності.

У підсумковій декларації повідомляється, що лідери Великої двадцятки визнають “надзвичайну необхідність досягти на глобальному рівні нульового рівня вуглецевих викидів до середини поточного століття або приблизно до середини”.

Італія, приймаюча сторона, заявила зі свого боку, що такі розмиті терміни – це максимум, до якого змогли прийти глави держав, незважаючи на те, що спочатку прогнозувався 2050 рік. Франція у свою чергу заявила, що не чітко встановлені терміни дає можливість дотриматися дедлайну всім країнам, що входять до G20, але в той же час є можливість залишатися гнучкими.

Одним із вердиктів Групи двадцяти також стало розпорядження про збір 100 мільярдів доларів із багатих країн на допомогу у боротьбі зі зміною клімату бідним державам.

Залишилися лідери відданими й Паризькій угоді, не змінюючи її формулювання та цілі, головна з яких спрямована на обмеження глобального потепління на рівні 1,5 градусів за Цельсієм порівняно з індустріальним рівнем. Однак, згідно з підсумковою декларацією, ця мета потребує спільних зусиль усієї світової спільноти.

Підсумки з вугільної енергетики

Обговорили глави держав одне з масштабних та важливих питань, що стосується всього світу. Вони дійшли висновків, що до кінця 2021 року кошти на будівництво вугільних електростанцій не виділятимуться. Але це рішення стосується виключно зарубіжних країн. У цей час конкретні дати припинення виробництва електрики за допомогою вугілля не були узгоджені.

Рішення щодо пандемії та інші питання

Порушувала Велика двадцятка питання, пов’язані з нелегальною міграцією, боротьбою з корупцією, бідністю та нерівністю. Відомо, що G20 за підтримки Організації економічного співробітництва та розвитку запровадить глобальний податок для компаній-гігантів на рівні 15%.

Зазначається, що головною метою боротьби з коронавірусом є збільшення поставок вакцин, а також основних медичних продуктів до держав, що розвиваються. Планується зменшити термін розробки нових вакцин з 300 до 100 днів.

Раніше ми повідомляли, що лідери найбільших економік світу планують до середини наступного року вакцинувати щонайменше 70% населення світу.

Також ми писали про попередні підсумки зустрічі Великої двадцятки у Римі.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ