Стали відомі перші висновки ТСК по «Укрзалізниці»

Поділитися:

«Укрзалізниця», що не тільки є однією з найзбитковіших, а й найбільш корумпованих, ризикує втрапити у черговий скандал. Так, понад 10 тисяч вагонів компанії їздять з порушеннями технічної експлуатації. Такий висновок зробила Тимчасова слідча комісія під час перевірки.

Зокрема, вона встановила, що чиновники компанії протягом останніх років дозволяли собі зменшувати кількість ремонтів локомотивів у півтора – два рази.

Зокрема і для вагонів з подовженим терміном експлуатації. Також у звіті сказано, що перевізник за останні роки ремонтував вагони неякісно та невчасно. Чим фактично знищив більшу частину переданого йому парку вантажних вагонів. А це понад 40 тисяч одиниць.

Крім цього, протягом 2017-2021 років підприємство «ДМЗ Карпати» побудувало 153 нових вагони з використанням бокових рам візків, що уже були вживані.

У деяких з них нормативно встановлений термін експлуатації закінчувався через 1-2 роки. Як наслідок – експлуатація одного із таких вагонів призвела до аварії вантажного поїзда на станції Воскобійня, де вісім завантажених вагонів зійшли з рейок внаслідок злому бокової рами візка у вагоні.

Також перевірка виявила, що керівництво УЗ під час будівництва нових вагонів видавало дозволи на використання уживаних комплектуючих. Лише протягом 2017-2018 років заводи випустили майже 4 тисячі нових вагонів зі старими деталями.

Що на думку комісії, безпосередньо матиме негативний вплив на безпеку руху.

Нагадаємо, що контракт ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» вартістю 3 млрд грн на поставку 100 пасажирських вагонів під загрозою.

Експерти «Ліги антітрасту» підготували звернення з приводу порушень вимог закону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу