Стали відомі деталі Стратегії кібербезпеки України

Хакеры
Поділитися:

На сьогоднішньому засіданні РНБО за результатами діалогу виступив міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

Він розповів, що на засіданні вирішили розвивати кібербезпека в країні, а також створити безкоштовне телебачення з доступом до 12 телеканалів з мовленням на непідконтрольні території.

Федоров підкреслив, що телебачення залишається одним з найпопулярніших засобів отримання інформації серед громадян. Однак на прикордонних територіях українці не мають можливості дивитися українські телеканали, тому що там немає сигналу.
“Щоб наші громадяни могли продовжити дивитися українські канали, їм зараз треба купувати новий тюнер і оформляти підписку. Крім того, спостерігається і інформаційна пропаганда з боку держави-агресора”, – сказав Федоров.

Розповів, що для вирішення цієї проблеми сьогодні було вирішено створити “мультиплекс” і виділити на нього кошти. З його допомогою буде створено безкоштовний доступ до 12 цифрових каналів, який покриє більше 95% всієї території України.
“Робиться це для того, щоб всі населені пункти мали можливість дивитися українське телебачення”, – сказав міністр цифровий трансформації.

Додав, що планується створити проект вже в цьому році. Для цього візьмуть кредит з терміном погашення 5-7 років. Однак суму вартості проекту Федоров не назвав.

“На засіданні РНБО було ухвалено стратегію розвитку кібербезпеки на наступні п’ять років. Мені здається, що і підхід до формування цієї стратегії, і якість цього документа і актуальність вони на вищому рівні. Від аудиту сьогоднішньої ситуації від розуміння нам треба робити, щоб наша країна стала передовою країною в світі з кіберзахисту “, – підкреслив міністр.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу