США знову попередили Росію про санкції

Поділитися:

На Мюнхенській конференції з безпеки виступила віце-президент Сполучених Штатів Америки Камала Харріс. Вона заявила про готовність США запровадити жорсткі економічні санкції проти Росії у разі, якщо Кремль вирішить здійснити напад на Україну.

Харріс зазначила, що представники російського уряду з одного боку повідомляють про готовність до переговорів, але з іншого самі ж і знижують можливості для дипломатичних відносин.

«Їхні дії просто не співпадають зі словами. Я хочу сказати з абсолютною впевненістю: якщо Росія піде на подальше вторгнення в Україну, США разом із союзниками та партнерами запровадять безпрецедентні економічні санкції. Ми інтенсивно працювали, щоб бути впевненими, що ми готові до наслідків», – наголосила американський політик.

Потім віце-президент додала, що заходи, які будуть впроваджені у разі нападу проти Росії, не виключають фінансового та економічного контролю, причому на міжнародному рівні.

На завершення Камала Харріс заявила, що Америка не збирається зупинятися лише на економічних санкціях, продовжуючи посилювати партнерів Альянсу на східному фланзі.

Нагадаємо, що в рамках цієї конференції виступив Володимир Зеленський, а перед промовою президент провів переговори з британським прем’єром Борисом Джонсоном. Вони обговорили ситуацію в Україні, а також кроки щодо деескалації.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ