США знайшли в КНДР ядерну зброю

Поділитися:

Фахівці Монтерейского Інституту міжнародних досліджень помітили, що неподалік від Пхеньяна (КНДР) з’явився новий ядерний об’єкт, де, як видно, відбувається активне виробництво боєголовок.

«У нього є всі ознаки військового ядерного об’єкта – периметр, приміщення для внутрішнього проживання, пам’ятники невідомим візитам лідерів країни і підземна частина», – повідомив професор Джеффрі Льюїс.

Таким чином, підприємство не припиняло роботу ні в ході переговорів про ядерну програму КНДР, ні після того, як було досягнуто згоди про її часткове згортання. Перші підозри про призначення цього місця з’явилися ще кілька років тому, але дослідники не публікували їх, ставлячи під сумнів категорії об’єкта.

Відомо, що недавно Північна Корея провела випробування нових тактичних керованих ракет, які обіцяють змінити оборонну стратегію країни. Дві ракети були запущені з району Сончхон в провінції Пхенан-Пукто. Дальність польоту ракет склала приблизно 410 кілометрів, висота – близько 50 кілометрів. Це вже третій пуск ракет КНДР в 2020 році: попередні відбулися 2 і 9 березня.

Нагадаємо, що державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео назвав випадковістю стрілянину на кордоні КНДР і Південної Кореї, яка була спровокована днем ​​раніше, в неділю, 3 травня.

Відзначимо, що напередодні на кордоні між КНДР і Південною Кореєю відбулася двостороння перестрілка, яку спровокували солдати Північної Кореї.

Раніше повідомлялося, що Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив про важливість стратегії спільного використання ядерної зброї в ході обговорення закупівель Німеччиною нових американських бойових літаків.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу