США запровадили санкції проти «ЛДНР»

Поділитися:

Джо Байден, президент Сполучених Штатів, як і обіцяв, відповів на зусилля Москви, спрямовані на підрив суверенітету та територіальної цілісності України. Глава американської держави підписав указ про запровадження санкцій проти Донецької та Луганської народних республік.

Указ оприлюднено на офіційному сайті Білого дому.

У документі повідомляється, що визнання Путіним ЛДНР суперечить зобов’язанням, на які підписалася Росія в Мінських угодах, і спростовує заявлену Російською Федерацією прихильність дипломатії, при цьому порушує суверенітет і територіальну цілісність України.

Більше того, американська сторона зазначає, що рішення російського лідера створює надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці США.

Санкції, погоджені американським президентом, передбачають заборону на інвестиції та будь-яку іншу фінансову діяльність громадянами США на території ДНР та ЛНР. Забороняється експорт товарів, послуг та технологій з ОРДЛО у США, а також під забороною ввезення будь-яких товарів, послуг, технологій із США у ДНР та ЛНР.

Крім цього, введені Америкою санкції проти ОРДЛО блокують майно та інтереси всіх осіб, які надалі провадитимуть діяльність на зазначеній території, у тому числі заборонено будь-яку матеріальну допомогу або іншу підтримку з боку США особам, які входять до списку санкцій. Відповідно, під забороною опинились і транзакції, які можуть порушити обмеження, прописані в указі президента. Байден також запровадив візові санкції проти певних осіб, зазначених у документі.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора України відкрив провадження проти Путіна та членів Радбезу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ