США вводять санкції проти Ірану

Поділитися:

У Сполучених Штатах Америки прийняли рішення відновити санкції проти Ірану: обмеження стосуватимуться всіх юридичних суб’єктів, пов’язаних з реалізацією так званої ядерної програми з боку Тегерана. Про це повідомляє державний секретар США Майк Помпео в своїй заяві від 27 травня.

Сьогодні я оголошую про скасування виключень з режиму санкцій, що охоплюють всі ядерні проекти Ірану, пов’язані з Загальним всеосяжним планом дій”, – сказав він.

За словами чиновника, зазначені санкції наберуть свою законодавчу силу вже через два місяці. Зокрема, Америка вирішила дати 60 днів пільги для тих компаній, які хочуть завершити свою співпрацю з Іраном і яким потрібен час для розриву всіх контрактів про взаємини.

Також окремий виняток було зроблено по відношенню до тих іноземних компаній, які мали безпосередню справу з атомним об’єктом Ірану в Бушері. Для них Америка надала термін в три місяці.

У своїй прямій мові чиновник додатково згадав санкції проти двох керівників Організації з атомної енергії Ірану, які задіяні в створенні зброї масового знищення.

Як повідомлялося раніше, Сполучені Штати Америки внесли в чорний список санкцій відразу тридцять три китайські компанії, які мають відношення до утисків прав і свобод мусульманських віруючих в автономному районі КНР – Сіньцзян-Уйгурському.

За даними ЗМІ, частина компанії потрапила в чорний список з боку Америки за свою участь в регулярному порушенні прав людини в зазначеному території. Вони звинувачуються в потуранні репресіям і примусової праці в відношенні уйгурів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ