США пообіцяли підтримку Україні в разі нападу РФ

Поділитися:

Сполучені штати Америки готові підтримати Україну в разі ескалації російської агресії.

У прес-службі Міністерства оборони України повідомили, що про це міністр оборони США Ллойд Остін сказав під час телефонної розмови з міністром оборони України Андрієм Тараном.

«Ллойд Остін висловив стурбованість останніми діями Російської Федерації і передав міністру оборони України запевнення в готовності підтримувати Україну в умовах триваючої агресії Росії на Донбасі і в Криму. Міністр оборони США підкреслив, що в разі ескалації російської агресії Сполучені Штати не залишать Україну наодинці і не допустять реалізації агресивних устремлінь Російської Федерації по Україні », – йдеться в повідомленні.

Крім цього, міністр оборони України проінформував співрозмовника про військово-політичної ситуації на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей, в Криму і навколо державного кордону України.

«Стратегічний діалог на рівні керівників оборонних відомств України і США не просто підтримується, він – динамічно розвивається. Американські партнери активно ініціюють контакти, висловлюють щиру стурбованість спробами Росії загострити ситуацію навколо України. Сьогоднішній дзвінок американського колеги є яскравою демонстрацією проактивної позиції США в підтримці суверенітету і кроків по відновленню територіальної цілісності України », – підкреслив Таран.

Нагадаємо, що в квітні поставок в Україну дизельного палива і скрапленого газу виробництва заводів «Роснафти» не буде, заявили експерти, посилаючись на учасників ринку.

Раніше повідомлялося, що два трильйони доларів планує виділити на відновлення і розвиток інфраструктури президент Сполучених Штатів Джо Байден. Про це він заявив в ході виступу в Піттсбурзі.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ